fbpx

Barr – практична и разумна грижа за кожата

Концепция на марката Barr 

Цялата концепция на Barr е минималистична, наблягайки на необходимите съставки, опростена рутина, без излишности, подкрепяйки положителната стойност на постоянството, с идеята за практична и разумна грижа за кожата. Допълнително към това те държат да подчертаят, че са веган сертифицирани, че са прозрачни като показват процентите на опаковката, защото подкрепят културата на мислене и използват чисти съставки.

Кремът съдържа 64% вода от листата плюс екстракт от центела, 1% пантенол, 1% сквалан и 1% масло от жожоба. Освен това има и аденозин (водоразтворима съставка, извлечена от дрожди, но естествено просъстваща в тялото, която се свързва с естествените аденозинови рецептори на кожата и има свойства против бръчки, силни успокояващи свойства, противовъзпалителни качества и потенциал за зарастване на рани), мадекасозид, който има установено свойство за заздравяване на рани, успокояващо и антиоксидантно действие плюс проучване, че стимулира синтеза на колаген; азиатикозид, който освен антиоксидантните си качества, стимулира производството на GAGs (глюкозаминогликани- хиалуроновата киселина е такъв) и синтеза на колаген 1, подобрява миграцията на клетки; и екстракт от хутиния, който съдържа полифенолни флавоноиди и полизахариди.

Препоръките на производителя са, че крема може да се ползва от всички типове кожа, но най-вече чувствителна, суха и/или дехидратирана. Моята е комбинирана (нормална към мазна) с тенденция към дехидратация. Използвах го почти месец, най-вече вечер.. Това е хубав крем – прави това, което твърди: наистина хидратира и укрепва кожната бариера. За мен е толкова успокояващ, изглаждащ и овлажняващ, колкото се надявах.

Текстурата му е много интересна. Изглежда като плътен и гладък крем, а всъщност е мек и немазен, който буквално се разтопява при нанасяне и веднага след това оставя кожата ми по-мека, но без допълнителна тежест и я прави кадифена без лигав блясък или мазен филм. Бях много изненадана, че попива бързо и не лъщи. На това отгоре тубата е 80 мл, т.е. количество, което ще стигне за дълъг период, а не да свърши на третата седмица.

Barr Centella Calming Barrier Cream е най-обикновеният и скучен продукт, който бихте могли да направите от съставката centella asiatica. Казвам това като комплимент. Без никакви маркетингови трикове, този крем работи. Не съм сигурна дали водата от листа на центела върши нещо, но всичко останало е супер и за мен това е един от идеалните подхранващи кремове за зимата. Не съм сигурна, че ще е подходящ за лятото за мазна кожа. Подозирам, че ще дойде в повече за тогава. Но за суха кожа съм сигурна, че ще е безукорен.

Мислете за този прост продукт в обикновена бяла туба като за удобен, успокояващ, основен обект, като най-меката ви класическа бяла тениска или най-практичната малка черна рокля. Може да отделяте много време на естетиката, но когато застанете пред гардероба в потрес, че не знаете какво да облечете, сте наясно, че може да разчитате на ключовите си неща винаги. Като този крем.

Автор: Ивелина Андонова

https://www.instagram.com/thexquisite/

Още съвети и новини

Подаряваме ти

до -30% намаление

29.04-04.05.2024 г.

дни
часа
минути
секунди

Не изпускай 20% намаление!

С код WOMAN20

04-08.03.2024 г.

дни
часа
минути
секунди

Не изпускай 30% намаление!

С код BLACK

до 26.11.2023 г.

дни
часа
минути
секунди

Не изпускай 20% намаление!

С код HAPPY

до 26.06.2023 г.

дни
часа
минути
секунди