fbpx

Тайните на корейските жени в грижата за кожата

Защо в корейската козметика не пише за каква възраст са продуктите?

В корейската козметична индустрия подходът към грижа за кожата е по-скоро насочен към индивидуалните нужди на кожата, отколкото към конкретна възрастова група. Един от основните принципи на корейската козметика е идеята за “корейска рутина за грижа за кожата” (Korean skincare routine), която включва няколко стъпки и продукти, предназначени да поддържат здрава, хидратирана и млада кожа.

Вместо да се ориентират към възрастта, продуктите на корейската козметика се фокусират върху конкретни проблеми или нужди на кожата, като например хидратация, подхранване, борба с акне, бръчки и други. Това означава, че е възможно да има разнообразие от продукти, които са подходящи за различни възрастови групи, тъй като тези проблеми могат да се появят в различни периоди от живота на човека.

Освен това, корейската козметика се отличава с богатството си на естетични и иновативни продукти, които се насочват към всички възрасти и типове кожа. Използването на активни съставки, които са благоприятни за кожата, като хиалуронова киселина, витамини, екстракти от билки и др., също не е ограничено до определена възрастова група.

Следователно, вместо да се фокусира върху възрастта, корейската козметика поставя по-голям акцент на индивидуалните нужди на кожата и предлага разнообразие от продукти, които могат да бъдат избрани и комбинирани в съответствие с тези нужди.

Първо кожата, после гримът

Западният модел в миналото е поставял грима пред грижата за кожата. Корейската грижа промотира науката и иновациите в козметиката, поставя двойното почистване като основа за красива кожа, и резултатите са незабавни. Различните стъпки включват хидратиращ тоник, есенция и лек овлажнител в рутината, последван от слънцезащитен крем. Препоръчва да се използват лепенка за пъпки (пачове) при обостряния, вместо да атакуваме кожата с механично почистване. Това е пътуване, което напълно променя гледната точка в грижата за кожата.

Слънцезащита!

Независимо от възрастта, слънцезащитата е от ключово значение за опазване на кожата от неблагоприятните ефекти на UV лъчите. Редовното използване на слънцезащитни продукти помага да се предотврати преждевременното стареене на кожата, изгарянията и рисковете от злокачествени заболявания на кожата. Превантивната грижа за кожата в Корея започва, когато започнете да прилагате слънцезащитни продукти или да носите шапки и дрехи, които ви предпазват при излагане на слънце. Този подход насърчава младежки вид в дългосрочен план с по-малко фини линии и пигментация, като същевременно помага за защита на кожата и смекчава ежедневните оксидативни увреждания от замърсяване и слънце.

Ексфолирайте редовно

Ексфолиацията е важна част от режима за грижа за кожата, като помага за отстраняване на мъртвите клетки от повърхността на кожата и стимулира обновяването на клетките. Редовната ексфолиация може да допринесе за по-гладка и светла кожа, като същевременно подпомага усвояването на активните съставки от другите продукти за грижа.Чувството след добро ексфолиране на кожата е неописуемо. Най-добре ексфолирайте веднъж или два пъти седмично, за да запазите порите си чисти, без да прекалявате.Съществуват 3 основни вида пилинг за лице – механичен, химически и ензимен

Околоочен крем против стареене още през 20-те години?

Въпреки че бръчките около очите обикновено се появяват по-късно в живота, започването на грижа за тази деликатна зона в ранните 20-те години може да помогне за поддържане на еластичността и хидратацията на кожата. Околоочните кремове, които съдържат хидратиращи и антиоксидантни съставки, могат да помогнат за предотвратяване на преждевременното стареене и появата на фини линии и бръчки.

Започнете анти-ейдж режим против бръчки в средата на 20-те години

В средата на 20-те години колагенът в кожата започва да намалява, което може да доведе до загуба на еластичност и поява на първите бръчки. Започването на анти-ейдж режим в този период може да включва използването на продукти, богати на активни съставки като хиалурон, витамин C и пептиди, колаген, аденозин, които подпомагат регенерацията на кожата и борбата със свободните радикали.

Овлажнителите са за всеки

Когато въздухът е сух, като например когато прекарвате продължителни периоди от време в климатизирана стая, водата лесно се изпарява от епидермиса. Това може да доведе до суха, напукана и дехидратирана кожа, като същевременно ви прави по-податливи на обриви, фини линии и бръчки. Овлажнителите спомагат да се задържи влагата в кожата.

Грижа за шията

Шията е често забравена част от режима за грижа за кожата, но също толкова важна като лицето. Редовната хидратация и използването на продукти със заздравяващи и овлажняващи свойства може да помогне за предотвратяване на появата на линии и бръчки на шията.

Ген или грижа

70% от състоянието на вашата кожа е продиктувана от вашата генетика, но 30% зависи от начина на живот и вашия ангажимент да се грижите за кожата си. Грижата за кожата до голяма степен е свързана с превенцията, което означава, че инвестирането на време и пространство в грижата за кожата ви сега ще гарантира, че имате по-гладка, по-чиста и по-еластична кожа в бъдеще. Така че се насладете на това и включете грижата за кожата като част от вашата уелнес рутина

В заключение, грижата за кожата трябва да бъде персонализирана според индивидуалните нужди и характеристики на кожата, вместо да се ограничава от конкретна възрастова група. Редовната и правилна грижа може да помогне за запазване на здравословен и младежки вид на кожата през целия живот.

Още съвети и новини

Подаряваме ти

до -30% намаление

29.04-04.05.2024 г.

дни
часа
минути
секунди

Не изпускай 20% намаление!

С код WOMAN20

04-08.03.2024 г.

дни
часа
минути
секунди

Не изпускай 30% намаление!

С код BLACK

до 26.11.2023 г.

дни
часа
минути
секунди

Не изпускай 20% намаление!

С код HAPPY

до 26.06.2023 г.

дни
часа
минути
секунди